preskoči na sadržaj

SNJEŽANA GRKOVIĆ- JANOVIĆ U NAŠOJ ŠKOLI

U lipnju smo imali zadovoljstvo u našoj školskoj knjižnici ugostiti spisateljicu koja nas je svojim djelima povela Striborovim stazama, Velebitskim vilin-stazama, stazama djetinjstva i djetinje zadivljenosti, mašte i vjere u dobro. Osim pet knjiga za djecu, Snježana Grković Janović napisala je i petnaest knjiga za odrasle i pritom brinula o jeziku, strpljivo dotjerujući rečenice.

                 

Djecu su zanimale brojne pojedinosti pa su imali pregršt pitanja – o  pisanju, knjigama, snovima, mašti, ekologiji, djetinjstvu, likovima iz njenih priča… Književnica je na njih strpljivo i detaljno odgovarala i poručila djeci da svi imamo pravo na snove i možemo sanjati o nemogućem, ali strpljivim i vrijednim radom ostvarujemo ciljeve.  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 8. 2015. 10:50

ŠALE, TRICE, ZVRNDALICE

U utorak smo u školskoj knjižnici dočekali dragu gošću. Posjetila nas je književnica i glumica,Jadranka Čunčić-Bandov i sa sobom donijela pravo kazalište lutaka, a i sami su se učenici tijekom ovoga susreta okušali u glumi.

 

U ime Škole pozdravnu riječ je uputila trećašica Karmen Andrić, a kako ove godine čitamo i istražujemo o vilama iz priča ovom prigodom oživjeli smo čudesno biće iz pjesme Jadranke Čunčić-Bandov „Vilenjak“ koju je izvela Laura Maleš, također iz 3.a razreda.

 

OPŠIRNIJE

  :: opširnije :: 


objavio: edita perković  datum: 23. 12. 2014. 21:40

Susret s piscem i junakom knjige "Snijeg u Splitu" Vijest ima dokument u privitku

U ožujku smo imali čast ugostiti u školskoj knjižnici dva splitska gospodina koji su, osim po svom radu, poznati po prijateljstvu koje traje od djetinjstva.

 

Gospodin Matko Marušić radi na Medicinskom fakultetu, nikad nije prestao čitati i učiti, autor je knjiga „Snijeg u Splitu“, „Škola plivanja“, „Plaču li anđeli?“ i „Medicina iznutra“ te brojnih radova o medicini.

   

Gospodin Vjekoslav Ivanišević, arhitekt iz Splita, sudeći prema pričama M. Marušića, u djetinjstvu je već pokazivao strpljivost, dosjetljivost i hrabrost pa je postao omiljeni junak iz zbirke priča „Snijeg u Splitu“. Zato su djeca jedva dočekala upoznati pisca i njegova prijatelja Vjeku koje su u pričama upoznali kao dječake.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 5. 2014. 11:50

Jadranka Čunčić-Bandov u našoj školi

         

     U lipnju, pred sam kraj školske godine, posjetila nas je književnica Jadranka Čunčić – Bandov. Tom smo prigodom doznali da često ne možemo rad nekog čovjeka opisati samo nazivom zanimanja kojim se bavi. Naime, naša gošća je bila prepuna iznenađenja pa smo otkrili da nije samo spisateljica. U školsku je knjižnicu najprije donosila razne stvari:  veliko platno, veeeliku torbu, pa još nešto…  Veliko zeleno platno uskoro je postalo kazališna kulisa u našoj školskoj knjižnici. A onda je postalo još zanimljivije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 11. 2012. 20:21

Književni susret - Željka Horvat-Vukelja

24.12.2011.

Našu je školu u prosincu posjetila poznata književnica za djecu, Željka Horvat – Vukelja. Književnica, profesorica francuskoga  jezika, urednica „Modre laste“, suradnica „Smiba“ i da ne nabrajamo dalje, ova draga gošća, priredila nam je druženje kakvo se dugo pamti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 11. 2012. 10:34
 


****************


e-dnevnik

Static HTML

Popis udžbenika


*******************

I naša škola sudjeluje u Kampanji.
Projekti

Novo na stranici

 


 


Prelistajte Škafetin!

Pogledajte starije brojeve ovdjeKorisni linkovi 

 


TražilicaArhiva vijesti

preskoči na navigaciju