preskoči na sadržaj
 

  SURADNJA U PROJEKTIMA

Učenici se u knjižnici mogu pripremati za niz projekata koji se provode kroz nastavne i izvannastavne aktivnosti: pretraživati literaturu i mrežne izvore, koristiti računala za realizaciju pojedinih zadataka, izrađivati prezentacije, plakate, sadržaje za panoe, školski list... Takve aktivnosti se provode u dogovoru i suradnji  s učiteljima i stručnim suradnicima.

 

NARANČA - "KOMAD JUGA"

  

Budući da smo ove godine za temu školskog projekta odabrali naranču, u knjižnici smo radili dobar dio poslova jer su nam tu dostupni izvori informacija, prostor za različite radionice, računala…

U okviru programa poticanja čitanja i informacijske pismenosti učenike se ovisno o uzrastu uputilo u pretraživanje literature, interneta i knjižničnih kataloga te poučavalo vrednovanju informacija, a upoznati su i sa zaštitom autorskih prava. Time su realizirane međupredmetne teme: uporaba  informacijske  i komunikacijske tehnologije i učiti kako učiti. Koristila se znanstveno-popularna  i stručna literatura  te različiti izvori informacija  o zadanoj temi i poticao razvoj čitalačkih kompetencija. Radilo se na razvijanju vještina pronalaženja i usvajanja relevantnih informacija, primjeni stečenih znanja iz različitih izvora…   

  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2013. 11:24

Pravilima štitimo i tvoja prava - radionica

Defektologinja škole Marijana Petričević i knjižničaraka Edita Perković provele su radionicu s učenicima 5.a i 5.b razreda na temu ljudskih prava. Djeca su zaključila da vrijedna pravila  ne ugrožavaju ničiju slobodu, nego baš naprotiv.  Kada netko poštuje pravila pa je tolerantan i pošten prema drugima onda nisu ugrožena ničija prava, a onaj koji postupa po pravilima na najbolji mogući način koristi svoju slobodu izbora. Tako je naveden niz primjera kada djeca imaju pravo reći hoću ili neću, npr.:

 

HOĆU pisati domaće zadaće!      

NE ĆU nikoga vrijeđati!               NE ĆU se rugati!              NE ĆU pušiti!

HOĆU pomoći prijatelju koji lošije uči!    HOĆU se veseliti životu!    

NE ĆU ljutiti mamu...

 

Pano koji je postavljen u atriju škole rezultat je ovoga druženja i na njemu možete pročitati niz ovakvih rečenica koje su  napisala djeca.

Kako je toga dana bio Dan planeta Zemlje, djeca su zaključila da i Zemlja ima svoja prava. Zato su panou o ljudskim pravima pridodala i nekoliko prava Zemlje. 

Fotogalerija

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2013. 10:46

Sudjelovanje u pripremanju proljetne izložbe

Učenici 2.a razreda slušali su priču Sunčane Škrinjarić„Plesna haljina žutog maslačkaKazivanje je bilo upotpunjeno cvijećem izrađenim od papira i konca. Razgovaralo se o priči i podsjetilo na poznate pjesmice o cvijeću pa se, naravno, i zapjevalo.

Potaknuti pričom učenici su  izrađivali cvjetne krune za svečanost posvećenu cvijeću, proljeću i Uskrsu. Ovako su započele pripreme za školsku izložbu koju su djeca pripremala za svoje roditelje. Na ovom projektu radili su i ostali učenici pa se u razredima i u knjižnici izrađivalo papirnato cvijeće koje je pretvoreno u šarene buketiće, uvježbavao igrokaz... Kako je bilo na izložbi možete vidjet fotogalerijama (Pripremanje proljetne izložbe i Proljetna izložba).

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 11. 2013. 11:27

MOJ GRAD SPLIT

U sklopu projekta „Moj grad Split“ učenici 2., 3. i 4. razreda obišli su grad.  U knjižnici su sudjelovali u prezentaciji i kvizu za ponavljanje i upotpunjavanje znanja o svome gradu.Grupa učenika iz 4.b razreda u knjižnici je uz pomoć računala uredila bilješke s terena i izložila ih zajedno s likovnim radovima koje su trećaši i četvrtaši nakon obilaska grada napravili na satovima likovnog odgoja.Panoi su nazvani „Upoznajem svoj grad“ i „Dioklecijanova palača mi priča“.

[više]

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 11. 2013. 11:11
 


****************


e-dnevnik

Static HTML

Popis udžbenika


*******************

I naša škola sudjeluje u Kampanji.
Projekti

Novo na stranici

 


 


Prelistajte Škafetin!

Pogledajte starije brojeve ovdjeKorisni linkovi 

 


TražilicaArhiva vijesti

preskoči na navigaciju