preskoči na sadržaj

OBNOVA KNJIŽNIČNOG FONDA 2012.

Knjižni fond školske knjižnice sadrži građu potrebnu učenicima i nastavnicima za obavljanje i poboljšanje  nastave:

 lektire

- referentnu literaturu (priručnike,enciklopedije, rječnike, leksikone, atlase, pravopis)

- odabrane časopise (stručne, znanstveno-popularne, dječje) 

- neknjižnu građu (CD, DVD, internet...)

Knjižnična građa temelj je svake knjižnice. Fond školske knjižnice treba se stvarati kontinuirano u skladu s Nastavnim planom i programom škole. Važno je pažljivo procijeniti obrazovnu, estetsku i odgojnu vrijednost knjiga, časopisa i ostalih nositelja informacija koje nabavljamo i pohranjujemo u školske knjižnice te ih posuđujemo našim korisnicima. U školskoj knjižnici kriterij izbora u prvom redu treba biti usmjeren na dobrobit djece.


Važnost školskih knjižnica uočila je svjetska organizacija  Ujedinjenih naroda pa je preko UNESCO-a, svoje specijalizirane organizacije za znanost, obrazovanje i kulturu, donijela Manifest za školske knjižnice.

Posljednjih godina Hrvatska udruga školskih knjižničara zagovarala je da se iz državnog  proračuna osiguraju  sredstva za sufinanciranje knjiga u školskim knjižnicama, koja su u tom vremenu bila ukinuta. Trud se isplatio jer  će se ubuduće osiguravati namjenska sredstva.

U protekle dvije godine pročistili smo knjižni fond i otpisali oko 2000 uništenih, zastarjelih tj. neupotrebljivih knjiga iz školskoj knjižnice. Nakon svakog otpisa treba slijediti popunjavanje fonda potrebnom građom.

Ranije smo već pisali o doprinosu roditelja koji su odazivom prodajnim izložbama omogućili popunjavanje fonda lektirnim naslovima pretprošle godine. U prošloj godini ta se akcija nastavila što je rezultiralo dodatnim obogaćivanja fonda,  a uz to su dobivena sredstva od grada.  Zato su se, na veselje naših učenika, police školske knjižnice OŠ„Blatine-Škrape“ zašarenile novim naslovima.

 Svim roditeljima koji su sudjelovanjem na prodajnim izložbama ili donacijama omogućili obnavljanje fonda školske knjižnice, od srca zahvaljujemo.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 24. 2. 2014.

****************


e-dnevnik

Static HTML

Popis udžbenika


*******************

I naša škola sudjeluje u Kampanji.
Projekti

Novo na stranici

 


 


Prelistajte Škafetin!

Pogledajte starije brojeve ovdjeKorisni linkovi 

 


TražilicaArhiva vijesti

preskoči na navigaciju