preskoči na sadržaj

Susret s piscem i junakom knjige "Snijeg u Splitu"

U ožujku smo imali čast ugostiti u školskoj knjižnici dva splitska gospodina koji su, osim po svom radu, poznati po prijateljstvu koje traje od djetinjstva.

 

Gospodin Matko Marušić radi na Medicinskom fakultetu, nikad nije prestao čitati i učiti, autor je knjiga „Snijeg u Splitu“, „Škola plivanja“, „Plaču li anđeli?“ i „Medicina iznutra“ te brojnih radova o medicini.

   

Gospodin Vjekoslav Ivanišević, arhitekt iz Splita, sudeći prema pričama M. Marušića, u djetinjstvu je već pokazivao strpljivost, dosjetljivost i hrabrost pa je postao omiljeni junak iz zbirke priča „Snijeg u Splitu“. Zato su djeca jedva dočekala upoznati pisca i njegova prijatelja Vjeku koje su u pričama upoznali kao dječake.


Zajedno su rasli, igrali se, učili, stjecali važna znanja i, što je posebno važno, gradili svoje prijateljstvo i usvajali vrijedne ljudske osobine poput hrabrosti i radišnosti, a nama su poručili da je najvažnije da čovjek drži do svoje časti. Ni jedno dijete, ni odrastao čovjek sigurno neće pogriješiti ako ga na putu života prati osjećaj časti i odgovornosti.

Ovaj susret s piscem i junakom iz priča o djetinjstvu inspirirao je djecu pa smo se družili uz puno pametnih odgovora na pametna dječja pitanja.

Nismo propustili priliku da u preduskrsno vrijeme od odraslog Vjeke zamolimo instrukcije - kako ispuhati jaje, jer će nam ta vještina dobro doći za skoru izradu pisanica. Moramo priznati da je zadatak strpljivo i precizno obavljen. Čak se javio četvrtaš Toma i hrabro ispio sirovo „friško“ jaje.

   

Na kraju druženja, gostima smo darovali po brošuricu s citatima iz priča i ilustracijama koje su prema njima nastale.           

Ovaj je susret zasigurno oplemenio sve koji su imali čast uživati u dobru raspoloženju i učiti iz duhovitih i mudrih primjera. 

 


Priloženi dokumenti:
Biti_pisac,_biti_junak_iz_prica....pdf (10.16 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 12. 5. 2014.

****************


e-dnevnik

Static HTML

Popis udžbenika


*******************

I naša škola sudjeluje u Kampanji.
Projekti

Novo na stranici

 


 


Prelistajte Škafetin!

Pogledajte starije brojeve ovdjeKorisni linkovi 

 


TražilicaArhiva vijesti

preskoči na navigaciju