preskoči na sadržaj

Jadranka Čunčić-Bandov u našoj školi

         

     U lipnju, pred sam kraj školske godine, posjetila nas je književnica Jadranka Čunčić – Bandov. Tom smo prigodom doznali da često ne možemo rad nekog čovjeka opisati samo nazivom zanimanja kojim se bavi. Naime, naša gošća je bila prepuna iznenađenja pa smo otkrili da nije samo spisateljica. U školsku je knjižnicu najprije donosila razne stvari:  veliko platno, veeeliku torbu, pa još nešto…  Veliko zeleno platno uskoro je postalo kazališna kulisa u našoj školskoj knjižnici. A onda je postalo još zanimljivije.


         Kad su se sva djeca smjestila u gledalište koje smo improvizirali u našoj knjižnici, dobro informirane „mlade knjižničarke“ iz 3.a pozdravile su književnicu i zaželjele joj dobrodošlicu, ne zaboravivši je počastiti s nekoliko citata iz njenih igrokaza. Riječima iz njezinih djela poželjele su joj ono najvažnije – da bude živa i zdrava. (Pročitajte igrokaz „Prijateljstvo“ pa ćete saznati više. : )

 

         Nakon ove kratke najave slijedilo je mnoštvo priča, igara, razgovora, a iz one torbe pojavilo se swkoro bezbroj raznoraznih lutaka koje je sama književnica napravila i udahnula im život (pokret, glas).  Čak su se neki učenici okušali kao glumci što im s našom gošćom uopće nije bilo teško.

 

         Nemojte misliti da smo se samo zabavili. Njezini igrokazi i lutkarske izvedbe spojili su jednostavnost igre s pravim životnim mudrostima koje se uče svaki dan, ako pažljivo pogledate oko sebe. A dok gledate, ne zaboravite da treba gledati i srcem. 

 

                    Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 22. 11. 2012.

****************


e-dnevnik

Static HTML

Popis udžbenika


*******************

I naša škola sudjeluje u Kampanji.
Projekti

Novo na stranici

 


 


Prelistajte Škafetin!

Pogledajte starije brojeve ovdjeKorisni linkovi 

 


TražilicaArhiva vijesti

preskoči na navigaciju