preskoči na sadržaj
Povijesna grupa

POVIJESNA GRUPA

 

Pano koji je izradila Povijesna grupa

9. studenoga 2009. godine obilježili smo dvadesetu obljetnicu važnog  događaja u povijesti Europe, a i svijeta. Prije točno 20 godina srušen je Berlinski zid.

  :: opširnije :: 

 

Povijesna grupa - 8.c

Projekt: Berlinski zid

Mentor: Vedrana Sočo

9. studenoga 2009 .godine obilježili smo dvadesetu obljetnicu važnoga  događaja u povijesti Europe, a i svijeta. Prije točno 20 godina srušen je Berlinski zid što je označilo i početak rušenja komunističkih režima u Europi. Povijesna grupa 8.c razreda odlučila je pod vodstvom nastavnice povijesti  detaljnije proučiti važnost toga povijesnoga događaja. Upravo u mjesecu studenom, kada smo obilježavali dvadesetu obljetnicu od rušenja Berlinskoga zida, učenici osmih razreda obradili su u okviru nastave povijesti nastavnu temu demokracija u 20.st. i počeli su obrađivati nastavnu temu totalitarni režimi u 20.st. Nastavnica povijesti učenicima je naglasila kako 9. studenoga obilježavamo dvadesetu obljetnicu rušenja Berlinskoga zida koji je simbolički dijelio demokraciju od totalitarizma i pojasnila im je povijesne okolnosti koje su prethodile i slijedile taj važni događaj.

Članovi povijesne grupe, uz pomoć nastavnice, prikupljali su informacije, posložili ih te osmislili i izradili plakate koji su izloženi u atriju škole.

Svi učenici osmih i sedmih razreda upućeni su na čitanje informacija na panou u atriju škole. I učenici sedmih razreda tada su u okviru nastave povijesti obrađivali nastavnu temu o Francuskoj revoluciji. Nastavnica je upozorila na činjenicu da je Francuska revolucija počela napadom revolucionara na Bastilleu, zloglasnu tamnicu i simbol kraljevog apsolutizma, točno 200 godina prije rušenja Berlinskoga zida. U oba slučaja narod ustaje protiv nepravednoga društvenoga sistema i bori se za svoja prava te uništava simbole omraženog  društvenog sistema - u jednom slučaju Bastilleu, a u drugom Berlinski zid.


Priloženi dokumenti:
Berlinski_zid.ppt (2.64 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 29. 10. 2012.

****************


e-dnevnik

Static HTML

Popis udžbenika


*******************

I naša škola sudjeluje u Kampanji.
Projekti

Novo na stranici

 


 


Prelistajte Škafetin!

Pogledajte starije brojeve ovdjeKorisni linkovi 

 


TražilicaArhiva vijesti

preskoči na navigaciju