preskoči na sadržaj
Vijesti

Proizvodi inspirirani pričama o vilama

Školska zadruga, već tradicionalno, svake godine osmisli i realizira niz zanimljivih aktivnosti . Proizvode redovito izlaže na priredbama za Božić i Dan škole te na smotrama učeničkih zadruga. Pri tome se redovito oslanja na duh podneblja u kojemu djeluje i  spretno se uklapa u teme školskih projekata.

 

Školska godina 2014./2015. obilovala je čudnovatim bićima iz bajki jer je ovogodišnji školski projekt osmišljen kao putovanje „Vilinskim stazama“. Vile su po predaji živjele u šumama,  planinama i vrtovima, među biljkama. Poznavale su i koristile ljekovito bilje pa je zadruga ove godine sadila „vilinske“ biljke i izradila od njih mirisne i uljepšavajuće proizvode. Osim toga, cvjetne motive su učenici oblikovali od gline.

 

 


Izrada balzama, ulja,  sapuna i mirisnih soli  već je ranije  našla mjesto u našoj zadruzi, a ove smo se godine prilagodili temi školskog projekta pa smo izabrali timijan, mentu i ružu i nezaobilaznu velebitsku degeniju jer, ako niste znali, govorilo se da su endemske biljke uzgajale upravo vile.

 

Budući da smo nabavili peć za keramiku, nova aktivnost (koju planiramo usavršavati) u našoj zadruzi je izrada keramičkih proizvoda. U sklopu projekta „Vilinskim stazama“ ove smo se godine odlučili za lončanice i posudice s poklopcem. U lončanice je zasađeno bilje koje asocira na obližnje „vilinske staze“ naših planina i otoka (timijan, menta i kadulja). Proizveli smo i sadnice ruža.

 

Posudice za nakit i balzame te  medaljone ukrasili smo također  motivom velebitske degenije tragom knjige „Velebitske vilin staze“, ali i ružama zbog priče o Trnoružici i vilama i zbog cvjetnih vila.

 

Radove koji su tematski bili povezani sa školskim projektom  izložili smo na Smotri školskih zadruga u City centru One u Splitu gdje smo među 35 školskih zadruga zauzeli 8. mjesto.  Više detalja pogledajte na priloženim FOTOGRAFIJAMA

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2015.

****************


e-dnevnik

Static HTML

Popis udžbenika


*******************

I naša škola sudjeluje u Kampanji.
Projekti

Novo na stranici

 


 


Prelistajte Škafetin!

Pogledajte starije brojeve ovdjeKorisni linkovi 

 


TražilicaArhiva vijesti

preskoči na navigaciju