preskoči na sadržaj
Vijesti

DIOKLECIJANOVA ŠKRINJICA

Sudjelovali smo u projektu „Dioklecijanova škrinjica“ koji je osmišljen s ciljem da djeca upoznaju i cijene kulturnu baštinu svoga Grada.

                 


U prvom dijelu projekta učenici trećih razreda su razgledali Palaču u pratnji turističkih vodiča.

 

U drugom dijelu održana su polufinalna natjecanja u znanju učenika trećih razreda. Budući da se natjecalo 27 splitskih škola, kviz se odvijao kroz tri poluzavršna natjecanja u školama koje su bile određene za domaćine. Mi smo imali čast u našoj školi ugostiti osam splitskih osnovnih škola škola: Gripe, Visoka, Meje, Plokite, Kman-Kocunar, Sućidar, Split 3 i Trstenik. Koordinator za provedbu ovoga projekta bila je nastavnica povijesti Vedrana Sočo, a učiteljica Marija Rubinjoni mentorica učenika 3. razreda.

U srijedu, 10. travnja 2013. održao se kviz u našoj školi.  Ravnatelj je pozdravio natjecatelje i njihove učitelje, kao i Povjerenstvo, a učenici su ih dočekali  prigodnim programom u školskoj knjižnici. Nakon toga učenici su se uputili u učionice i okušali u znanju. Našu školu su predstavljali učenici 3.b razreda: Iva Bajić, Franko Ćirić i Ivan Pecotić .  Plasirali su se na 3. mjesto sa 112 bodova, drugoplasirana je OŠ „Split 3“ (115 bodova), a pobjednici ovog polufinala su iz  OŠ „Plokite“ (116 bodova).

 

U okviru projekta od 12. travnja do 19. travnja u Muzeju grada Splita izloženi su dječji plakati na temu Palače. Na otvaranju izložbe sudjelovali su i predstavnici naše škole.

    

U četvrtak, 18. travnja u Muzeju je obilježena završnica „Dioklecijanove škrinjice“. Dodijeljena su priznanja za sudjelovanje svim sudionicima i nagrade za osvojena prva tri mjesta školskih ekipa u kvizu, kao i nagrade za najbolje plakate osnovnih škola Grada Splita na temu posjeta Dioklecijanovoj palači.

         

Plakat Osnovne škole „Blatine-Škrape“ dobio je nagradu za osvojeno 3. mjesto. 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 19. 4. 2013.
preskoči na navigaciju