preskoči na sadržaj
Vijesti

SIJAČ SREĆE SIJE ŽELJU ZA ČITANJEM

Dodatno potaknuti provođenjem Nacionalne kampanje „I ja želim čitati“ u OŠ“ Blatine-Škrape“ kontinuirano provodimo aktivnosti poticanja čitanja. Povodom nedavno obilježenog Europskog dana logopedije  imali smo zanimljivo predavanje i druženje.

         

Za učitelje i stručne suradnike 27. veljače 2017. održan je stručni skup pod nazivom „Sijač sreće sije i želju za čitanjem učenicima s teškoćama u čitanju i disleksijom“.

Iz OŠ „Trilj“ posjetile su nas logopedinja Ivana Šabić i knjižničarka Marija Čelan Mijić koje su prilagodile tekstove lektire „Sijač sreće“ Božidara Prosenjaka za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom.

        


Za učitelje naše Škole održale su predavanje o teškoćama čitanja i disleksiji te mogućnostima prilagodbe tekstova  za učenike. Predavačice su pripremile kratke upute o prilagodbi tekstova, a učitelji su na zadanim tekstovima iz različitih predmeta trebali primijeniti pravila.  Detaljnije upute treba potražiti u stručnoj literaturi i Smjernicama za građu laganu za čitanje.

U knjižnici smo uredili policu za građu laganu za čitanje na kojoj su knjige za djecu, ali i priručnici za učitelje.

Učitelji su na ovom susretu dobili informacije koje će im koristiti u radu s djecom koja imaju teškoće čitanja i disleksiju. Cilj je zapravo olakšati čitanje djeci s takvim teškoćama i omogućiti im da zavole knjigu i čitanje. Na našoj polici u knjižnici, među građom laganom za čitanje, uskoro će se naći i „Sijač sreće“.

      

Korisne poveznice:

- SMJERNICE - IFLA 

- PRIRUČNIK

 

 


Priloženi dokumenti:
GradaCitanje_Smjernice_(1).pdf (237.61 KB)
prirucnik_disleksija.pdf (701.04 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 23. 3. 2017.
preskoči na navigaciju