preskoči na sadržaj
Vijesti

Poruke na kravatama uz projekt "I ja želim čitati"

 

Danas je Svjetski dan kravate pa su učenici i učenice, učitelji i učiteljice OŠ „Blatine-Škrape“ odradili današnji dan s kravatom oko vrata, 3. b je ukrasio pano u atriju šarenim crtežima.

 

 

Da kravata nije samo modni dodatak, pokazali su nam učenici 4.a razreda koji su danas izradili posebne kravate.


Naime, naša se škola uključila u Nacionalnu kampanju za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom pa su knjižničarka i pedagoginja škole pripremile za četvrtaše predavanje o teškoćama čitanja i disleksiji, oblicima pomoći za osobe s takvim teškoćama, a spomenuli smo i neke uspješne ljude koji su imali ovu teškoću.

Kako su informirani o toj temi baš danas, na Svjetski dan kravate, odlučili smo da papirnate kravate ukrase slovima koja su slična ili okrenuta u različite položaje. Na sredinu kravate ispisali su poruke koje bi poslali osobama koje „čitaju drugačije“.

      

Kravate su uskoro postale nosive uz dodatak malo elastičnog konca te su ih učenici nosili tijekom cijeloga dana u školi.

Sudeći po napisanim porukama na kravatama, djeca su naučila da neki ljudi za čitanje trebaju više vremena, knjige tiskane drugačije od standardnih i pomoć logopeda i učitelja. Podsjetili su se da treba imati razumijevanja za one koji imaju bilo kakve teškoće. Iz brojnih komentara koje su djeca napisala izdvajamo jedan: "Ne treba se rugati, treba biti strpljiv kad je netko spor ili ako griješi! I ohrabriti ga!"

   

  

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2016.
preskoči na navigaciju