preskoči na sadržaj
Vijesti

Nacionalna kampanja "I ja želim čitati"

                        

Osnovna škola „Blatine-Škrape“ tijekom školske godine 2016./2017. sudjelovat će u Nacionalnoj kampanji za osobe s teškoćama čitanja.


Kampanju vodi Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižnice grada Zagreba i  Nacionalna i sveučilišna knjižnica.

Suradnici u realizaciji ove kampanje su fakulteti, društva, knjižnice, zaklade, uredi, muzeji, mediji i volonterski centri. Sudionicama je cilj omogućavanje što kvalitetnijeg pristupa problemima s kojima se susreću osobe s teškoćama čitanja.

Poznato je da se stvaranjem navike čitanja svakoj osobi otvaraju vrata zanimljivog svijeta knjiga „koji čovjeku omogućuje da proživi još nekoliko života“ kako navode autorice knjige „Teškoće u čitanju? Više ne!“

Budući da učenici s teškoćama čitanja imaju poteškoće u razumijevanju napisanog, kad se radi o standardnom tisku, jasno je da im treba ponuditi sadržaje u obliku u kojem će ih moći lakše svladati.

Cilj je da se djeci i svim osobama s teškoćama čitanja omogući pristup širem rasponu građe za učenje i tako im se olakša proces učenja.

Ovom kampanjom znakovitog naziva „I ja želim čitati“ pružit će se podrška osobama s ovim problemima i nastojat će se senzibilizirati i informirati javnost o zahtjevima koji proizlaze iz disleksije i poteškoća čitanja.

Kampanja započinje 1. listopada 2016. i traje do 6. listopada 2017. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 25. 9. 2016.
preskoči na navigaciju