preskoči na sadržaj
Vijesti

ŠALE, TRICE, ZVRNDALICE

U utorak smo u školskoj knjižnici dočekali dragu gošću. Posjetila nas je književnica i glumica, Jadranka Čunčić-Bandov i sa sobom donijela pravo kazalište lutaka, a i sami su se učenici tijekom ovoga susreta okušali u glumi.

 

U ime Škole pozdravnu riječ je uputila trećašica Karmen Andrić, a kako ove godine čitamo i istražujemo o vilama iz priča ovom prigodom oživjeli smo čudesno biće iz pjesme Jadranke Čunčić-Bandov „Vilenjak“ koju je izvela Laura Maleš, također iz 3.a razreda.

 

Iz knjige  „Igre sa zmajevima“ upoznali smo zmajeve kojima je u priči postalo tijesno pa su se preselili u priču bez kraja. Igrokaze iz knjige „Šale, trice, zvrndalice“ Jadranka Čunčić-Bandov prikazala je uz pomoć zanimljivih lutaka pa smo se tako družili sa životinjama iz šume i iz seoskih dvorišta koje su izrađene od tikava, košara, slame i raznih drugih materijala.

  


I nama je književnica dala ideje kako izraditi lutke od materijala koji su nam često pri ruci (košare, žlice, torbice...) Učenici 4.b razreda već su ranije, dok smo se pripremali za ovaj književni susret i predstavu,  izradili likove iz Jadrankinih igrokaza kao lutke od kartona koje su također prisustvovale predstavi.

 

Učenici 4.a crtali su stripove inspirirane igrokazima i pjesmama iz knjige „Tinka Fakinka“ i "Šale, trice, zvrndalice", a trećaši su crtali zmajeve, šumska bića i zgode iz priča.
 
 

Radove učenika smo izložili u knjižnici u znak dobrodošlice našoj gošći, a neke učeničke radove (crteže, strip i lutkicu sove koju je izradila učenica 3.a) darovali smo književnici da je podsjeti na ovaj susret.

Ovo će nam druženje ostati u sjećanju, a igre i priče s lutkama  potaknuti nas da i sami u razredu ili u igri izradimo lutke, čitamo i glumimo.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: edita perković   datum: 24. 11. 2014.

****************


e-dnevnik

Static HTML

Popis udžbenika


*******************

I naša škola sudjeluje u Kampanji.
Projekti

Novo na stranici

 


 


Prelistajte Škafetin!

Pogledajte starije brojeve ovdjeKorisni linkovi 

 


Tražilica

Arhiva vijesti

preskoči na navigaciju